Techniek event in ’t City

zondag 24 juni


Op 24 juni ontdek je tijdens de koopzondag alles wat te maken heeft met techniek!

Een evenement voor stoere jongens en meiden. Met de science show, een knallende presentatie waar het publiek kan komen kijken naar het leukste van de wetenschap. Kinderen kunnen hun eigen energiedrankje maken bij testlab on tour en wetenschappelijke proefjes doen met Professor Albert Einstein. Tot slot staat ook de Technobiel op het Meiveld.

Science Shows: 
het publiek in het Citycentrum wordt gedurende de middag 3 keer getrakteerd op knallende presentaties en het leukste van de wetenschap. De shows zijn geschikt voor grotere aantallen toeschouwers en worden door 1 of 2 wetenschappers verzorgd.
Locatie: Blokker plein.
Tijden: 13.30 en 15.30 uur
Elke show duurt ongeveer 45 minuten

Testlab on Toer:
Tijdens het testlab on toer programma kunnen kinderen hun eigen energie drankjes komen maken. Bepaal zelf wat voor smaak en kleur jouw energiedrankje heeft.
Locatie: City Passage

Professor Albert Einstein: 
Wie kent hem niet? Professor Albert Einstein, hij is bekend bij jong en oud. Tijdens de koopzondag op 24 juni zal hij een bezoek komen brengen aan ‘t City. Hij laat iedereen graag zijn wetenschappelijke proefjes zien en laten uitvoeren.

Zo zal hij o.a. olifanten tandpasta maken, ballonnen doorprikken zonder dat ze knallen, ballonnen zichzelf laten opblazen, geluidsgolven laten zien, evenwichtsexperimenten uitvoeren, kaarsen aansteken op centimeters afstand en nog veel meer.

Technobiel:
De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin kinderen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden. Op de eerste verdieping kun je o.a. ontdekken hoe een transportband werkt en hoe je vliegtuigjes kunt laten vliegen door er met licht op te schijnen. Op de tweede verdieping kom je in een echte experimenteerzone terecht waar verschillende technische proeven gedaan kunnen worden.
Kom kijken en ontdekken.  
Locatie: Meiveld.

Tijdens koopzondag zijn de winkels open van 12.00 tot 17.00 uur en is PARKEREN GRATIS!

Lees ook: Zaterdag 21 juli demo-dag bowlen in het City