• MG 0412ap

dinsdag 26 april 2016

Koopzondag: Living Statues in ‘t City op 29 mei

Levende standbeelden zijn een wereldwijd fenomeen. Er zijn jaarlijkse  wedstrijden waar het mooiste en origineelste standbeeld uitgekozen wordt.
Ook tijdens het jaarlijkse festival Cult & Tumult in Veldhoven kijken bezoekers hun ogen uit naar de prachtige creaties.
Daarom organiseert het Citycentrum dit jaar het evenement: living statues in ’t City tijdens de koopzondag op 29 mei.
Hieronder een overzicht van de verschillende levende beelden die te zien zullen zijn verspreid door het Citycentrum.

Abeltje:
Zo weggelopen uit het gelijknamige verhaal over een piccolo in een hotel die met de lift allerlei avonturen beleeft, echter blijft deze Abeltje met beide voeten op de grond, compleet met kofferwagen en rode loper.

Windkracht elf:
Een echte elf die alle elementen van de wind trotseert met haar stoere outfit. Zal zij U ook kunnen betoveren met haar windkracht…?

Meten = weten:
2 kleermakers in de dop, die U een pak proberen aan te meten, want zoals U weet, kleren maken de man (of vrouw)

Klein Duimpje:
Het dappere jongetje die zijn broertjes en zusjes weet te redden uit de handen van de grote reus met zijn zevenmijlslaarzen. Klein Duimpje is ook van U niet bang en komt met zijn zevenmijls- laarzen en al naar Veldhoven…..
Hij weet de weg, want de kruimeltjes brood zijn al gestrooid….

Het bankie:
Een act met een bekend persoon uit een grijs televisieverleden, namelijk Malle Pietje  uit de tv-serie Swiebertje die compleet met zijn bankie in Veldhoven als wassen beeld zal zijn te bewonderen, of is ie nu toch echt…?

SPACE-CI-MEN:
Is een groep van vijf robots. Ze wandelen rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen.
Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel en slaan alles op op hun
harde robotschijf. SPACE-CI-MEN, waar komen ze vandaan?  Niemand weet het!!!

Scrooge:
Het is nog geen kerstmis, maar deze oude gierige sikkeneurige man komt kijken hoe het gesteld is met de vrijgevigheid van het publiek, op zoek naar goedwillende mensen, maar pas op, hij lijkt aardig…..

Meesterdief:
Weggelopen uit een verhaal van de gebroeders Grimm, een charmeur die erop uit is om via slinkse wijze de mens van alles te ontfutselen of lijkt het maar
zo, compleet met zijn eigen geheime kluis zal hij proberen zijn bezittingen proberen uit te breiden….

Meester Prikkebeen:
Eit een lied van Boudewijn De Groot, ' Maar deze Meester Prikkebeen vangt vlinders uit het niets, en deelt deze met het publiek'.

Het ei van Columbus:
Christoffel Columbus was een uiterst nieuwsgierig personage.  Altijd op zoek naar ‘de andere kant van de heuvel’.
Niet verwonderlijk dus dat hij ooit zou uitgroeien tot grootste ontdekkingsreiziger aller tijden, met Amerika in 1492 als hoogtepunt. Ook is ‘ie natuurlijk bekend door zijn slimme theorie met het
ei, een attribuut dat in zijn performance dus zeker niet mag ontbreken.

 Het boerinnetje:
Een leuke boerin die de kippetjes in Veldhoven komt voeren, een prachtig klassiek levend standbeeld pur sang….

De Bloody Pirates:
Ahoy,ahoy, 2 piraten zijn in Veldhoven aangemeerd, en denken dat ze nog steeds in hun tijdperk zijn aanbeland ,roestig en smerig lijken ze zo uit zee te komen, maar wat komen ze eigenlijk zoeken?

Hoor wat ik denk:
Altijd al eens afgevraagd wat er door het hoofd spookt van een levend standbeeld tijdens een act? 'Hoor Wat ik Denk' verklapt het u en geeft zijn gedachten bloot. Gebaseerd op het beeld van de denker van Rodin.

Kom een kijkje nemen en laat u verrassen door deze artiesten!

Daarnaast zijn alle winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Parkeren is op koopzondagen GRATIS.

 

< Terug naar het overzicht

Koopzondag: Living Statues in ‘t City op 29 mei