Sinterklaashuis verhuist naar Citycentrum

Published on Monday, July 13news

Sinterklaashuis verhuist naar Citycentrum

Al duurt het nog even voor Sint weer in het land is, hij plant zijn verblijf altijd ruim vooruit. Zijn vaste bedstee in Museum ’t Oude Slot is vanaf dit jaar niet meer beschikbaar, maar het museum zet de goedheiligman natuurlijk niet zomaar op straat. De directie van het museum heeft een nieuw logeeradres voor hem gevonden in het Citycentrum, dit was voorheen het Pietenhuis.

Exposities

Het museum vond het een eer om zes jaar lang het logeeradres van Sint te zijn, maar wil niet dat het verblijf van de kindervriend exposities in de weg staat. Daarom werd een nieuw logeeradres voor Sint gezocht. Jaarlijks bezochten zo’n 1500 tot 2000 kinderen en volwassenen het Sinterklaashuis. Daarnaast namen jaarlijks zo’n 100 kinderen deel aan de workshops chocoladeletters versieren en bezochten elk jaar tientallen schoolklassen het logeeradres van Sinterklaas in Veldhoven.

Nieuw adres

Omdat in het Citycentrum jaarlijks al een deel van de Pieten verbleef in het Pietenhuis, was de link snel gelegd en de winkeliersvereniging van het centrum was graag bereid de goedheiligman een nieuw adres te bieden. Waar in het centrum het Sinterklaashuis komt, wordt later besloten. Zeker is al wel dat Sint er gaat verblijven. Ook de Facebookpagina Sinterklaashuis Veldhoven wordt overgedragen aan het Citycentrum.

This site uses cookies to enhance your browsing experience.