Citycentrum vol vertrouwen de toekomst in met Bedrijven Investeringszone

Geplaatst op maandag 15 maartnieuws

Ondernemers stemmen voor de BIZ

Alleen een draagvlakmeting onder de ondernemers in het Citycentrum Veldhoven was nog nodig. Een meerderheid van de ondernemers moest zich uitspreken voor het instellen van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). De afgelopen twee weken heeft de gemeente Veldhoven in samenwerking met de ondernemersvereniging in het Citycentrum de wettelijke draagvlakmeting (stemming) georganiseerd op woensdag 10 maart jl.. Een ruime meerderheid voor de BIZ heeft gestemd. Daarmee is de BIZ een feit. De BIZ heeft een looptijd van 5 jaar.

“Voor de gemeente is dit goed nieuws” zegt wethouder economische zaken Daan de Kort. “Een BIZ wordt ingesteld door en voor ondernemers. Ik ben ervan overtuigd dat de BIZ een extra impuls gaat geven aan de economische vitaliteit, het ondernemerschap en de samenwerking in het Citycentrum. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers maar ook voor de bewoners van Veldhoven.

“Grotere financiële slagkracht”

Jean-Paul van den Tillaar, voorzitter van de ondernemersvereniging in het Citycentrum, is blij met de keuze van de ondernemers. “Deze brede steun bevestigt nog eens dat we samen willen werken aan hetzelfde doel: meer bezoekers en meer bestedingen in het centrum. Door dat met elkaar te doen bereiken we een grotere financiële slagkracht. Het zijn bijzondere en spannende tijden waarin we ons nu bevinden. Met deze positieve uitslag voor de BIZ kunnen we aan de slag, (met alle ondernemers) om onze plannen en ideeën voor een sterk en aantrekkelijk Citycentrum te realiseren.” De ambities, projecten en activiteiten zijn door de ondernemers uitgewerkt in een BIZ-meerjarenplan.

Wat is een BIZ?

Een BIZ is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit en versterking van hun bedrijfsomgeving, in dit geval het Citycentrum. De BIZ maakt het mogelijk dat alle ondernemers in het centrum samen investeren in de aantrekkelijkheid en economische ontwikkeling van het winkelgebied. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing int en weer uitkeert. De ondernemersvereniging in het Citycentrum heeft het initiatief genomen om een BIZ op te richten.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.