Eerste 2 uur gratis parkeren in het Citycentrum met blauwe zone.

Geplaatst op Thursday, October 29nieuws

Het zijn bijzondere tijden, de omgang met het coronavirus is voor veel winkelcentra een uitdaging. Toch kreeg het Citycentrum samen met alle betrokkenen het juist in deze tijd voor elkaar om met alle partijen tot een succesvolle nieuwe doorbraak te komen: de introductie van de blauwe zone! Vanaf zaterdag 7 november kunnen bezoekers van het Citycentrum de eerste 2 uur gratis parkeren op alle parkeerterreinen én in de parkeergarage van het centrum.

Aantrekkelijkheid van het winkelcentrum

De ondernemers van het Citycentrum laten het hoofd niet hangen en daar zijn we trots op! De financiële malaise die de komst van het coronavirus mogelijk met zich meebrengt voor winkeliers in Veldhoven bleek geen breekpunt voor de ondernemers. 
Ondanks de lastige tijd door de coronacrisis dragen ze allemaal een steentje bij om het gratis parkeren voor bezoekers mogelijk te maken. De aantrekkelijkheid van het winkelcentrum wordt hiermee vergroot, het betaald parkeren wordt door veel bezoeker gezien als een drempel, deze wordt nu weggenomen. Alle betrokkenen hopen dat hun inspanning wordt gewaardeerd en dat er meer mensen hun inkopen lokaal en in de winkels zullen gaan doen.

Unieke samenwerking

Een langgekoesterde wens van het Citycentrum gaat hiermee in vervulling.
Na jaren inzet van meerdere partijen kan deze nieuwe ontwikkeling aangeboden worden dankzij de unieke samenwerking tussen de winkeliers, de pandeigenaren, de supermarkten Jumbo en Albert Heijn in het Citycentrum en de gemeente Veldhoven.

De helft van de totale jaarlijkse kosten, € 480.000, worden betaald door de ondernemers van het Citycentrum, de 2 supermarkten én de pandeigenaren.
Zeker nu de term #KOOPLOKAAL een belangrijk uitgangspunt is voor alle lokale ondernemers hopen alle partijen dat de bezoekers juist in deze tijd het centrum blijven bezoeken. De gemeenteraad heeft positief besloten en is dinsdagavond 27 oktober jl. akkoord gegaan met de invoering van de eerste 2 uur gratis in het winkelgebied Citycentrum.

Blauwe zone

Op de parkeerterreinen Lei, Braak Noord en Zuid, Meent Noord en Zuid, Meiveld en Geer (bij politiekantoor) kunnen bezoekers met een blauwe parkeerschijf max. 2 uur gratis parkeren. Ook voor bezoekers die langer dan 2 uur parkeren zijn er voldoende mogelijkheden op de parkeerterreinen Bree en Repel én de parkeergarage onder het Meiveld en Minneveld (Geer). Ook hier zijn de eerste 2 uur gratis, daarna zijn de kosten €1,30 per uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met gemeente Veldhoven via het algemene telefoonnummer 14 040.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.