Felbegeerde 6de ster KVO voor Citycentrum

Geplaatst op donderdag 2 septembernieuws

Dinsdag 31 augustus ontving het Veldhovense Citycentrum de 6de ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Een vertegenwoordiger van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) reikte het bijbehorende certificaat uit. De werkgroep KVO Citycentrum Veldhoven – bestaande uit ondernemers, brandweer, politie en gemeente – begeleidde het proces om de 6de ster te behalen.

Deze ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor maar liefst 18 jaar lang goed samenwerken om de veiligheid in het Citycentrum op peil te houden. Veldhoven is een van de weinige plaatsen die het al zover geschopt heeft. Burgemeester Marcel Delhez is er blij mee: “Er zijn maar een paar winkelcentra in Nederland met de 6de ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen, dus ik ben écht trots op ons Citycentrum. Ik heb veel waardering voor de werkgroep die zich hiervoor heeft ingezet én voor de winkeliers. Zij zorgen er immers samen voor dat de bezoekers van het Citycentrum op een prettige en veilige manier kunnen winkelen.”

Over het nut van de samenwerking – betrokken partijen aan het woord

Jeroen Gorris, teamchef Politie in deze regio, merkt op dat het Citycentrum als centraal gelegen winkelhart een belangrijke rol heeft in de Veldhovense gemeenschap: “Bezoekers moeten zich hier veilig kunnen voelen. De samenwerking met de ondernemers en de gemeente leidt tot successen. Zo konden we onlangs – mede dankzij oplettende ondernemers – enkele fietsendieven aanhouden. Het Keurmerk Veilig Ondernemen helpt om deze onderlinge samenwerking te behouden en te verbeteren.”

Bas Goddrie, adviseur Lokale Veiligheid van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV): “Ondernemers in winkelgebieden kunnen het niet alleen. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) helpt hen om samen afspraken te maken. Veldhoven is een mooi voorbeeld van hoe partijen elkaar weten te vinden. De veiligheidscijfers tonen aan dat met het KVO de veiligheid en leefbaarheid is verbeterd. Maar het behaalde KVO is niet het eindpunt, nu is het blijven doorpakken!”

Ook Chiel van Gestel, Teamleider bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, onderschrijft het belang van het keurmerk: “Ondernemers zijn gebaat bij een veilige bedrijfsomgeving waarbij de kans op brand minimaal is. Als zich toch een calamiteit zou voordoen, dan weten zij hoe te handelen. Ondernemers kunnen hun klanten dan ondersteunen bij het veilig vluchten. En dat zorgt er weer voor dat de brandweer sneller en effectiever kan optreden.”

De werkgroep KVO Citycentrum Veldhoven begeleidde het proces, op weg naar het behalen van de 6de ster. Eduard America, voorzitter van deze werkgroep, is blij met het resultaat. “En ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan om de veiligheid en leefbaarheid in het winkelgebied nóg verder te verbeteren.”

Over het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Winkelcentra met een KVO-ster werken samen met gemeente, politie, brandweer en ondernemers om de veiligheid op peil te houden en waar nodig te verbeteren. Voor gesignaleerde veiligheidsproblemen zoeken zij samen oplossingen. Denk aan maatregelen om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Meer informatie vind je op https://hetccv.nl/keurmerken/expert/keurmerk-veilig-ondernemen/

Foto: Van links naar rechts (achter de letters Citycentrum):

  • Renee Pennings, BOA Veldhoven
  • Jean-Paul van den Tillaar, voorzitter Vereniging ondernemers Citycentrum
  • Marcel Delhez, burgemeester
  • Cees Hoppenbrouwers, ondernemer 
  • Jeroen Goris, politie
  • Ester America, secretariaat Vereniging ondernemers Citycentrum
  • Rudy Colsters, brandweer

Van links naar rechts (vóór de letters Citycentrum):

  • Eduard America, voorzitter werkgroep KVO Citycentrum
  • Paul Dillen, ondernemer en bestuur Vereniging ondernemers Citycentrum

(Persbericht en foto: gemeente Veldhoven)

Deze site maakt gebruik van cookies om uw surfen te optimaliseren.